Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@07:51:40 GMT

قیمت واقعی دلار از نگاه یک کارشناس

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۳۳۸۱

قیمت واقعی دلار از نگاه یک کارشناس

یک کارشناس اقتصادی معتقد است :قیمت دلار در شرایط فعلی با توجه به وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران باید بین ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان باشد.

قدس آنلاین: حسین اسدی نیا،کارشناس اقتصادی، در گفتگو با خبرگزاری خبرانلاین با اعلام این مطلب در خصوص دلایل عدم عقب‌نشینی دلار از کانال ۲۵۰۰۰ تومان گفت:نکته مهمی که در بررسی بازار ارز باید مد نظر قرار گیرد این است که ترامپ همچنان در کاخ سفید حضور دارد و گشایش چندانی در حوزه اقتصاد روی نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به نظر می‌رسد با خروج وی و استقرار بایدن بتوان انتظار از سرگیری مذاکرات در خصوص بازگشت به برجام را در آمریکا داشت.

 این کارشناس تاکید کرد: این اتفاق خود حتی پیش از آغاز مذاکرات چند جانبه با حضور ایران، می‌تواند روند کاهشی را بر بازار ارز حاکم نماید اما در شرایط فعلی قیمت دلار در هسته سخت مقاومتی قرار دارد.

او تاکید کرد:به عبارت دیگر کاهش قیمت قبل از این محدوده با سرعت بیشتری اتفاق افتاد اما همواره پس از برخورد قیمت به هسته سخت، روند ریزشی کند می‌شود. در عین حال باید توجه داشت قیمت فعلی تنها کمی بالاتر از قیمت تعادلی دلار در اقتصاد ایران است و روند کاهشی همچنان با کندی بیشتر ادامه خواهد داشت.

 اسدی نیا در توضیح این مطلب افزود: قیمت دلار در شرایط فعلی با توجه به وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران باید بین ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان باشد و حتی اگر ما بتوانیم روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر کنیم باز هم همین رقم قیمت تعادلی دلار خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دلار قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۳۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور تعادلی بازار ارز مشخص شد؟

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از دنیای اقتصاد؛ پارامتر‌های مختلفی روند نرخ ارز در بازار غیر‌رسمی کشور را مشخص می‌کند. از جمله مهم‌ترین این موارد می‌توان به میزان ذخایر ارزی و البته اندازه دخالت بازارساز در بازار در کنار سیگنال‌های سیاسی موثر بر انتظارات تورمی اشاره کرد. آمار منتشر شده از میزان درآمدهای ارزی کشور از محل صادرات فروش نفت در ماه‌های گذشته بیانگر وضعیت مطلوب ذخایر ارزی کشور است. این بدین معنا است که بانک مرکزی برای تامین نیاز‌های ارزی رسمی کشور با مشکلات جدی مواجه نیست و فرآیند تخصیص ارز به واردکنندگان کالا متوقف نمی‌شود.  از سوی دیگر با توجه به عمق کم بازار غیررسمی، نهاد بازار‌ساز می‌تواند با تزریق بخش اندکی از ذخایر ارزی کشور به این معاملات از شکل‌گیری نوسانات قیمتی چشمگیر جلوگیری کند. در عین حال اظهارنظرهای صورت‌گرفته توسط مقامات رسمی کشور حاکی از آن است که نهاد‌های مرجع اقتصادی تمایل زیادی به ایجاد روند کاهشی ندارند و هدف اصلی آنها ایجاد ثبات در بازار ارز است.  در سال گذشته نیز بانک مرکزی با پیگیری سیاست تثبیت نرخ خود توانست نوسانات نرخ ارز را به شکل نسبتا قابل قبولی کنترل کند، به صورتی که نرخ رشد دلار آزاد در بازار 1402 زیر 20 درصد ثبت شد.

در نتیجه می‌توان گفت که کفه اقتصادی پارامتر‌های تعیین روند نرخ ارز در شرایط مطلوبی قرار دارد. در سمت دیگر یعنی در کفه سیاسی نیز به‌نظر می‌رسد ریسک جریان‌سازی وجود ندارد. با توقف مناقشات میان ایران و رژیم صهیونیستی و انتشار اخباری در رابطه با شکل‌گیری آتش‌بس در نوار غزه بخشی از ریسک‌های سیاسی موجود در بازار از بین رفته و فشاری روی انتظارات تورمی وجود ندارد. در نتیجه می‌توان گفت که پارامتر‌های اصلی نوسان نرخ ارز در بازار غیررسمی به گونه‌ای است که احتمال شکل‌گیری روند‌های افزایشی قابل توجه فعلا وجود ندارد و چشم‌انداز بازار ارز با ثبات یا همراه با نوسانات کاهشی اندک است.

سومین تماس دلار با کانال 60

دیروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه روند نرخ ارز در معاملات غیر‌رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که سه‌شنبه با رشد 150تومانی به پله سوم کانال 61هزار تومانی رسیده بود در بازار عصر روز گذشته افتی 350 تومانی را تجربه کرد و در پله آخر کانال 60 معامله شد.این سومین حضور نرخ دلار آزاد در کانال 60 هزار تومانی (از نیمه فروردین ماه تاکنون) است. هر دو حضور پیشین اسکناس آمریکایی در کانال مذکور به سرعت با حمایت معامله‌گران مواجه شده بود. حال باید دید فعالیت بازار در روز‌های پایانی هفته به چه شکل ادامه خواهد یافت و آیا حضور دلار در کانال 60 تداوم خواهد داشت یا خیر؟

دیگر خبرها

  • کریدور تعادلی بازار ارز مشخص شد؟
  • قوانین باید متناسب با زمان و شرایط فعلی اصلاح شوند
  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • قیمت روز ارزهای مبادله ای/ دلار ثابت ماند
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت