Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، پس از تصمیم بایدن مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و اقدام سریع برای تخلیه این کشور، انتقادهای بسیار تندی در داخل آمریکا –به ویژه توسط جمهوری خواهان- نسبت به این تصمیم انجام شد. تا جایی که دونالد ترامپ –رییس جمهور پیشین آمریکا- آن را یک «شرمساری بزرگ» برای آمریکا و «بدترین تصمیم» خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جورج بوش نیز قبلا از تصمیم بایدن انتقاد کرده بود.

به اعتقاد دکتر «جان کالابرس» -استاد دانشگاه «امریکن» واشنگتن دی سی- جامعه آمریکا در حال حاضر کاملا دو قطبی شده و هر مسئله حتی کوچک هم به یک اختلاف بزرگ در این کشور تبدیل می‌شود. از نظر وی، جمهوری خواهان تلاش می‌کنند از این تصمیم بایدن برای بی‌اعتبار کردن او استفاده کنند و رسانه‌های آمریکایی نیز در همین راستا قدم برمی‌دارند.

این درحالی است که به گفته این استاد آمریکایی، بر اساس نظرسنجی‌های قبلی که در مورد خروج نیروهای این کشور از افغانستان انجام شده بود، مردم از آن حمایت کرده بودند؛ بنابراین، آنطور که دکتر کالابرس می‌گوید: این انتقادها مقطعی است و به مرور فروکش خواهد کرد.

در ادامه گفت‌وگوی ایسکا نیوز  با «دکتر جان کالابرس» از نظر می‌گذرد.

- همانطور که می‌دانید، خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان، موجب پیش‌روی سریع طالبان شده است؛ تا جایی که برخی معتقدند گویا توافقی پشت پرده بین طالبان و ایالات متحده صورت گرفته است. به طور کلی نخبگان سیاسی آمریکا و افکار عمومی چه دیدگاهی در این خصوص دارند؟

طبقه سیاسی آمریکا و عموم مردم به شدت دو قطبی شده‌اند. به نظر می‌رسد تقریبا در همه مسائل -حتی موضوعات اقلیمی- اختلاف نظر شدید وجود دارد.

متاسفانه جمهوری خواهان) از ترامپ وحشت دارند. بنابراین، همچون طوطی حرف‌های او را تکرار می‌کنند. ترامپ و سایر جمهوری‌خواهان در مورد افغانستان واکنش‌های تندی نشان می‌دهند و از سقوط ناگهانی اردوی ملی و دولت کابل به عنوان راهی برای بی‌اعتبار کردن بایدن و پیر و بی‌کفایت جلوه دادن او استفاده می‌کنند.

آنها در خصوص بازسازی مجدد القاعده نگران هستند، سقوط کابل را با سقوط سایگون مقایسه و دولت را به ورشکستگی اخلاقی متهم می‌کنند؛ زیرا افغان‌هایی را که به سربازان و دیپلمات‌های آمریکایی کمک کرده‌اند را رها کرده است.

رسانه‌ها نیز در منعکس کردن این روایت مشارکت داشته‌اند. شاید تقصیری هم نداشته باشند؛ زیرا طی سال‌ها خبرنگاران آنها توسط از همین افغان‌های محلی کمک می‌گرفتند که اکنون باید تحت حاکمیت طالبان زندگی کنند.

با همه این تفاسیر، من سه نکته در این ارتباط ارائه می‌دهم. نخست اینکه، تازه یک هفته از سقوط کابل می‌گذرد. بنابراین، بسته به نحوه تخلیه در چند هفته آینده و عملکرد دولت بایدن، احتمالا قیل و قال‌های الکی فروکش خواهد کرد.

دوم اینکه، مردم آمریکا قبل از سقوط کابل با قاطعیت از خروج نیروهای آمریکایی حمایت کردند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این حمایت اکنون تا حدی کاهش یافته است، اما من فکر می‌کنم [حمایت از خروج] دوباره افزایش خواهد یافت.

سوم اینکه آمریکایی‌ها نیز مانند همه شهروندان عادی در همه جای دنیا، بیش از هر چیزی نگران زندگی روزمره خود هستند (به عنوان مثال: قیمت غذا و بنزین، بازگشت کودکان به مدرسه، آینده شغلی و غیره). بنابراین، تا چند ماه آینده این مسئله از اولویت‌های ذهنی آنان محو خواهد شد؛ مگر اینکه حادثه فاجعه‌باری در افغانستان رخ دهد که مستقیما بر آنها تاثیر بگذارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا دانشگاه ایسکا نیوز جمهوری خواهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۹۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جو بایدن اسرائیل را تهدید کرد: توقف ارسال سلاح در صورت حمله به رفح

 جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه برای اولین بار علناً به اسرائیل هشدار داد در صورت تهاجم گسترده به شهر شلوغ پناهجویان رفح در جنوب نوار غزه، ایالات متحده ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف خواهد کرد.

به گزارش صدای ایران ، بایدن در مصاحبه ای با سی ان ان گفت: «من به صراحت اعلام کردم که اگر آنها وارد رفح شوند... سلاح هایی را که در طول تاریخ برای مقابله با رفح و برای مقابله با شهرها استفاده می شد در اختیار آنها قرار نمی دهم...»

رویترز نوشت اظهارات بایدن تندترین ترین اظهارات عمومی تاکنون در تلاش های او برای جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح است. همچنین شکاف فزاینده بین امریکا و قوی ترین متحدش در خاورمیانه را برجسته می کند.

بایدن اعتراف کرد که اسرائیل از سلاح های آمریکایی برای کشتن غیرنظامیان در غزه استفاده کرده است.

وزارت بهداشت در غزه اعلام کرد جنگ اسرائیل که هفت ماه است ادامه دارد، تاکنون منجر به کشته شدن 34 هزار و 844 فلسطینی شده که بیشتر آنها غیرنظامیان هستند.

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت که واشنگتن روند تحویل تسلیحاتی را که ممکن است در رفح استفاده شود به دقت بررسی می کند و در نتیجه ارسال محموله ای متشکل از 1800 بمب، هر کدام 2000 پوند (907 کیلوگرم) را متوقف کرده است. همچنین 1700 بمب که هر کدام 500 پوند (حدود 227 کیلوگرم) وزن دارند.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل این هفته تصمیم واشنگتن برای به تعویق انداختن ارسال محموله‌ها را "بسیار ناامیدکننده" خواند، اما گفت که او معتقد نیست که ایالات متحده ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف می کند.

بایدن در پاسخ به سوالی درباره بمب‌های 907 کیلوگرمی که واشنگتن به اسرائیل می‌فرستد، گفت: در نتیجه بمب‌ها و دیگر تسلیحاتی که مراکز جمعیتی را هدف قرار می‌دهند، غیرنظامیان در غزه کشته شده‌اند.

این هفته اسرائیل به رفح حمله کرد، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، اما بایدن گفت که بمباران اسرائیل در آنجا را تهاجم همه‌جانبه نمی‌داند زیرا اسرائیل «مراکز جمعیتی» را بمباران نکرده است.

پخش این مصاحبه ساعاتی پس از آن انجام شد که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا علناً گفت تصمیم هفته گذشته بایدن برای توقف تحویل هزاران بمب سنگین به دلیل نگرانی در مورد رفح اتخاذ شده است، زیرا واشنگتن با طرح های اسرائیل برای انجام یک حمله بزرگ بدون تضمین  حفاظت غیرنظامیان مخالفت می کند.

ایالات متحده بزرگترین تامین کننده تسلیحات به اسرائیل است و تحویل تسلیحات پس از حمله 7 اکتبر حماس تسریع شد.

در سال 2016، دولت‌های آمریکا و اسرائیل سومین یادداشت تفاهم را امضا کردند که کمک‌های نظامی به ارزش 38 میلیارد دلار در مدت 10 سال، و کمک‌های مالی به مبلغ 33 میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی، علاوه بر پنج میلیارد دلار برای سیستم دفاع موشکی، در اختیار تل آویو قرار می گیرد. ماه گذشته، کنگره ۲۶ میلیارد دلار بودجه اضافی برای اسرائیل تصویب کرد.

اما بایدن گفت که ایالات متحده به ارائه تسلیحات دفاعی به اسرائیل از جمله سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین ادامه خواهد داد.

وی افزود: ما به تضمین امنیت اسرائیل با توجه به گنبد آهنین و توانایی آن در پاسخ به حملاتی که اخیراً از خاورمیانه انجام شده است، ادامه خواهیم داد.

وی افزود: «اما این کاملاً اشتباه است... ما سلاح و گلوله‌های توپخانه را عرضه نمی‌کنیم.»

دیگر خبرها

  • جو بایدن اسرائیل را تهدید کرد: توقف ارسال سلاح در صورت حمله به رفح
  • بازنگری واشنگتن در ارسال تسلیحات به تل آویو درصورت حمله به رفح
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • آمریکا: تسلط اسرائیل بر گذرگاه رفح، عبور از خط قرمز نیست
  • واشنگتن: ارسال تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل متوقف شد
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد